6.02.2020 г., 18:24 ч.

Спадът на жизнения стандарт 

  Поезия » Философска, Гражданска
592 1 0

Когато речеш, че народът е беден,

ще чуеш клетви и хули,

но нима в Европа не е най-мизерен?

А хората от "елита" са се надули.

 

Популист ще те нарекат веднага,

въпреки че те самите го манипулират.

Трийсет години коланът се затяга,

а не били виновни, че народа си затриват.

 

Гордеят се, че безработица "няма",

нови пътища били построили,

а "забравят", че има емиграция голяма

и пътищата им са се развалили.

 

Ей това е - няма ред,

затуй има произвол.

Много неща ще са наред,

ако има механизми за контрол.

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??