Когато речеш, че народът е беден,
ще чуеш клетви и хули,
но нима в Европа не е най-мизерен?
А хората от "елита" са се надули.
Популист ще те нарекат веднага,
въпреки че те самите го манипулират.
Трийсет години коланът се затяга,
а не били виновни, че народа си затриват.
Гордеят се, че безработица "няма",
нови пътища били построили,
а "забравят", че има емиграция голяма
и пътищата им са се развалили.
Ей това е - няма ред,
затуй има произвол.
Много неща ще са наред,
ако има механизми за контрол.
© Георги All rights reserved.