23.05.2014 г., 10:24 ч.

Спасение 

  Поезия » Друга
439 0 3

Каква е тая моя орисия?

Какъв е този жребий мой проклет?

С душа на нестинар - да газя лед!

Пиян да съм, а всъщност да не пия!

И да не знам - кого в кръвта си крия,

един бохем или един аскет?

 

Щастливец ли съм? Или съм несретник?

Какво ми липсва още в този свят?

На радост и на мъка пребогат,

аз още чакам знак от ветровете,

и още търся в своите куплети

посока, смисъл, истина и цвят...

 

А може би това ме и спасява -

на своя дух да търся целостта

и в пламъците, и във пепелта?

Но две неща, които обясняват

живота ми, завинаги остават:

изкуството и любовта.

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??