11.06.2007 г., 20:06 ч.

Спи..... 

  Поезия
602 0 5
Спи, продължавай да сънуваш!
Спи своя вечен, мътен сън!
И, сляп за всичко зло, не спирай да вербуваш,
но този път аз няма да те спра!

Ще те оставя да се спънеш сам във мрака
и безразлично ще те гледам отстрани,
политнал в пропастта на самотата,
ти полусънен ще ме видиш ли, кажи?

Или отново покрай мен ще отминаваш,
тъй, сякаш съм невидима, незрима,
и всеки път ръката си протягаш
към моята, за всичко ти простила...

Спи, не поглеждай на живота право
 и нека този път със себе си си сам,
тъй, сякаш никога не съм те учила да вярваш,
и изгори във свойта ярост неразбран.

Кажи защо отново да те съжалявам,
щом съжалението само имам днес?
Спи, сляп за всичко, спи и незабравяй,
от днес за тебе сляпа съм и аз!

© Кристина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??