9.07.2020 г., 9:34 ч.

Спи народът 

  Поезия » Гражданска
904 1 0

В дрямка се той унася -

не вижда що става,

всичко търпи, всичко понася,

руши се бавно тази държава.

 

Но той не се стряска,

да мълчи само знае,

ако по бузата го пляскат,

той и другата ще си даде.

 

Овца е, накъдето го водят те -

покорно се насочва натам,

не вижда, че управлява го менте,

не различава достойно от срам!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??