В дрямка се той унася -
не вижда що става,
всичко търпи, всичко понася,
руши се бавно тази държава.
Но той не се стряска,
да мълчи само знае,
ако по бузата го пляскат,
той и другата ще си даде.
Овца е, накъдето го водят те -
покорно се насочва натам,
не вижда, че управлява го менте,
не различава достойно от срам!
© Георги All rights reserved.