22.05.2013 г., 10:54 ч.

Спи Земята 

  Поезия » Гражданска
452 1 1

Спи Земята.

Въздухът въздиша.

Невидим шал замята,

умората съблича.

Така е уморена.

Всичко я боли.

Задъхана, сломена

от човешките вини.

Дали ни е сърдита?

Ще може ли да ни прости?

За гръдта ù пробита,

за всички злини?

Планините гърмят,

океани бушуват,

вулкани димят,

народи враждуват...

 

Земята търпи.

Но колко ли още ще спи...

 

21.5.2013

 

© Румяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??