19.03.2020 г., 11:54 ч.

Спиралата на Ада 

  Поезия
363 0 0

СПИРАЛАТА НА АДА

 

 

Светът е стъпил върху хлъзгава спирала –

единствена връзка между вчера... и... утре.

Днес е ужасяваща неизвестност от Ада,

прегърнала човечеството отвън и отвътре.

 

Всичко е сведено до въпроси безбройни,

но едва ли някой знае отговорите точни.

Вестите отпреди час са остарели – спорни.

Само хаосът и страхът изглеждат безсрочни.

 

Една трета от човечеството грешно ще загине...

Така пророкуваха библейските пророци древни.

Глътка въздух... и следващото не ще ни отмине.

Още по-трудни ще са дните на земята последни.

 

А е пролет нежно синя, бяла, розово зелена,

напъпила и цъфнала с цветовете на любовта.

Нима ще бъде със смъртта и страха споделена?

Нима сме достигнали предела греховен? Нима?

 

Господи, нека сега е духовното ни изпитание!

То да ни върне към Истината за Вярата и Бога,

смирени, да се слеем с Божественото познание!

Можем, човече! Ти можеш! Значи и аз мога!

 

19 03 2020

 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??