8.03.2024 г., 22:01 ч.

Споделена вечер 

  Поезия » Любовна
127 2 2

СПОДЕЛЕНА ВЕЧЕР

 

... нека бъде вечер споделена? – да погледам в твоите очи –

в тях пътува цялата Вселена, благо в тях душата ми мълчи,

ох! – не мога сам да се позная, ставам нереално кротък мъж,

може би солчицата в кравая плаче в мен за твоя бавен дъжд,

раздигни внезапната вечеря? – бялата постеля ми стелни! –

 

искам тази нощ да те намеря, твой да бъда в идещите дни,

да открехна скришните ти двери и над теб да плисне Светлина,

тихичко да ми речеш: – Валерий, искам да съм твоята Жена! –

в отговор какво да ти простена, стихче ли написано с курсив?

Боже, в тая вечер споделена! – в смисъла, да бъда твой, съм жив.

 

8 март 2024 г.

гр. Варна, 16, 15 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красота и любов!
  • може би солчицата в кравая плаче в мен за твоя бавен дъжд,
    раздигни внезапната вечеря? – бялата постеля ми стелни! –

    искам тази нощ да те намеря, твой да бъда в идещите дни,
    да открехна скришните ти двери и над теб да плисне Светлина,

    Няма такава поезия!
Предложения
: ??:??