26.10.2008 г., 0:44 ч.

Споделяше закуската си с птиците 

  Поезия » Друга
912 0 20

На пейката стоеше стар човек.

Споделяше закуската си с птиците.

С треперещи ръце им хвърляше трохи

и пламъче блестеше във очите му.

 

За миг поспрях до тях и се замислих

какво ще стане с птичките добри,

когато немощният старец някога

склопи завинаги човечните очи?

24.10.2008

© Анна Дюлгерова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??