7.01.2024 г., 5:54 ч.

Спокоен 

  Поезия
100 0 0

СПОКОЕН

 

В щипките на рака съм спокоен,

вълнàта няма да ме вземе.

В робството понятие - "Достоен",

в демокрацията -"Дреме".

 

В мидена черупка съм герой,

прибоят - бъзльо. Кой му дреме!

В свободен стих е "Твой",

в технически дактил  е лема.

 

В пясъчен часовник съм зърнò,

едва ли някой ме брои.

Много важно или все едно,

дактилът анапеста ще роди.

 

 

 

 

          

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??