СПОКОЕН
В щипките на рака съм спокоен,
вълнàта няма да ме вземе.
В робството понятие - "Достоен",
в демокрацията -"Дреме".
В мидена черупка съм герой,
прибоят - бъзльо. Кой му дреме!
В свободен стих е "Твой",
в технически дактил е лема.
В пясъчен часовник съм зърнò,
едва ли някой ме брои.
Много важно или все едно,
дактилът анапеста ще роди.
© Хари Спасов All rights reserved.