Аз никога не ще забравя зеленината на моята тераса!
Мирисът на дъхави липи,
свиренето нощем на щурци.
И кайсия, цяла нацъфтяла,
в белоснежни цветчета побеляла.
Уличката, тиха и спокойна,
прелитащата малка птичка пойна.
Раззеленената лоза,
хвърляща над дворчето дебела сянка сега.
И лаят на кучето бездомно,
тичащо по улицата вероломно.
Синьото небе над моите нозе
и твърдата земя под тънката снага.
Ах, как ми се иска да имам крила,
да полетя и да се рея над света!
А падне ли нощта, ще се приземя,
пътя ми ще огрява моята ярка звезда!
© Анета Боянова Всички права запазени