30.06.2007 г., 13:09 ч.

СПОМЕН... 

  Поезия
691 0 15
 

                        СПОМЕН...


Присънват ми се същите лехи от рози -

сякаш в Обич плахо къпят се в росата,

а край тях стаен, прекрачил старо лозе -

от мене вятърът се крие под листата...


Но аз го виждам как играе си с ресите

и пак целува нежно крехките филизи,

тъй както аз преди те галих по косите...

и както ти целуваше преди! Спомни си!


А на изток сам протяга пръсти черен път,

над облаци лениви изгревът зове, жадува...

Само сън е, нежен сън... и страшен съд,

щом очи отворя... и с лозите се сбогувам.


24.06.07.

© Ивайло Яков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??