8.12.2011 г., 13:43 ч.

Спомен 

  Поезия
393 0 2

СПОМЕН

 

Разглеждам снимчиците пожълтели,

оттам ме гледат усмихнати лица

на свежи, жизнерадостни младежи,

със дръзки мечти, със пламенни сърца.

 

Дочувам отдолеч песен позната

за: "Тиха нощ, луна и безброй звезди

и гласове на птици в тишината

и шепот: "Обичам те , завинаги!""...

 

Сега с косата, вече побеляла,

питам се: "наистина ли е било?

Нима това съм го аз преживяла

така млада и със сърце влюбено?"

 

Да, всичко това наяве е било,

но споменът е като вълшебен сън!

Всичко туй отдавна веч е минало,

но сърцето пази този спомен скъп

 

за: "Тиха нощ, луна и безброй звезди

и гласовете на птици във нощта,

шепот тих: "Обичам те завинаги!

Обичам те аз, най- много на света!""...

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??