17.08.2012 г., 12:18 ч.

Спомен 

  Поезия » Любовна
627 0 1

Спомен


Тя си отиде далече от мен,

хвърляйки сянка на светлия ден,

остана ми само спомена за нея,

за моята мила и скъпа Дулсинея


Спомен, който ми не дава покой,

сънуван често в сънища безброй,

спомен за нейното мило изражение,

сравним единствено с чудно видение


Спомен за нейното ангелско лице

и нежни като кокиченца ръце,

спомен за нейните две очи блестящи,

силно пламнали и така искрящи


Но всичко това потъна в тъмнина,

а отляво чувствам само празнина,

защото сърцето ми е в неин плен,

а тя си отиде далече от мен

© Николай Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мерси за съвета! Наистина най-важното за един човек е да помни от миналото две неща - хубавите мигове, защото те винаги са изпълнени с топли и мили чувства и допуснатите грешки,за да се изгради като по-силна личност и характер.
Предложения
: ??:??