27.04.2010 г., 13:54 ч.

Спомен и мечта 

  Поезия
1069 0 3

Кой, как, къде, кога се е промъкнал -

като крадец през тухления зид

и чувствам го – пак нещо е помъкнал -

реалността отнася с поглед сит.

 

Оставя там той спомени, мечти –

„лъжливо племе” тук ще каже някой,

но всички те те карат да заспиш

или сред нощ да станеш и да чакаш…

 

А аз такъв крадец благословя,

не жалейки за взетия покой!

Без спомени не искам да заспя,

с мечти харесвам най живота свой!!!

 

© Станимир Власакиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??