12.04.2017 г., 13:46 ч.

Спомен неЗабравен 

  Поезия » Пейзажна, Свободен стих
462 0 0

Отново бях заблуден 
и пак ще бъда смирен.
Нека е спомен забравен,
всичко имам си до мен.

 

Неравно тревисто хълмче
и хапещи слънчеви лъчи.
Тъжно усмихнато момиче
с чорапи шарени и весели.

 

Деца, животни, спокойствие наоколо.
Кратко бягство от ежедневието шоково.
Съвършенната неделна идилия.
Място където комфорта ще открия.

 

Сякаш движим се в синхрон, 
не е нужна ни дума ни стон.
Намерих си тук веселия трон,
за душата ми временен подслон.

 

Но слънцето вече се скри,
просяк цигара изпроси,
самотник цвете подари, 
а спомена незабравен е, уви.

© Гущер Царев Всички права запазени

11.04.17

София

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??