6.05.2009 г., 10:23 ч.

Спомен от детството 

  Поезия » Друга
466 0 1

           СПОМЕН ОТ ДЕТСТВОТО

 

Колко бързо изминахте детски години,

като прелетни птици,една след една.

Отлетяхте и вече се завръщате

само в съня.

 

Край речния бряг аз пристъпвам сега,

загледана тихо в далечния бяг на вълните.

Тук охлювче, там мидичка една,

напомнят ми за детството с тъга.

 

Момиченцето с двете руси плитки,

затичано след речните вълни,

изниква в паметта ми като цвете затоплено

от слънчеви лъчи.

 

Тогава мечтаех да стана голяма

и детството тъй отлетя.

Сега, сред грижи и проблеми,

се връщам към него с тъга!

© Звезделина Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Независимо на колко години си на 20, на 30, на 50, на 60...
    В теб не е угаснала светлинката на име Дете.
    Харесва ми много стихотворението ти.
Предложения
: ??:??