25.10.2007 г., 14:05 ч.

Спомен от морето 

  Поезия » Любовна
942 0 15

 посветено на Николай и Варненското крайбрежие

 

Обичам морето със белите чайки,

със плисъка тих на солена вода,

с рибарските мрежи и лодки, които

със златното слънце потеглят на път.

 

Обичам морето, когато е страшно

и вятърът пори вълните със гръм,

обичам морето и в бури ужасни,

когато запява деветият бал.

 

Обичам морето, защото го свързвам

със спомена скъп за любимо момче,

защото аз помня омайните нощи,

луната красива на звездния път

и нежния шепот на вятъра в листи,

и тихия говор във летния зной.

Защото обичах със обич голяма,

защото го търсех със нежно сърце

и исках да видя аз него отново,

копнеех целувка да ми даде.

 

Обичам морето - за мен то е символ:

на храброст, на волност и мъжество.

Обичам чедата му нежно, защото

са груби, но с честни и смели сърца.

© Анна Дюлгерова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??