посветено на Николай и Варненското крайбрежие
Обичам морето със белите чайки,
със плисъка тих на солена вода,
с рибарските мрежи и лодки, които
със златното слънце потеглят на път.
Обичам морето, когато е страшно
и вятърът пори вълните със гръм,
обичам морето и в бури ужасни,
когато запява деветият бал.
Обичам морето, защото го свързвам
със спомена скъп за любимо момче,
защото аз помня омайните нощи,
луната красива на звездния път
и нежния шепот на вятъра в листи,
и тихия говор във летния зной.
Защото обичах със обич голяма,
защото го търсех със нежно сърце
и исках да видя аз него отново,
копнеех целувка да ми даде.
Обичам морето - за мен то е символ:
на храброст, на волност и мъжество.
Обичам чедата му нежно, защото
са груби, но с честни и смели сърца.
© Анна Дюлгерова All rights reserved.