1.03.2008 г., 0:40 ч.

Спомените ми са повяхнали теменужки! 

  Поезия » Друга
701 0 10

Спомените ми

като повяхнали теменужки са…

Очакват грижа

и слънце -

любов и малко топлина…

Живота си да могат да поддържат,

че били са някога надежда

за бъдеще със любовта!

Потъпкани са,

като гордостта ми,

и сухи като есенни листа…

Свежестта си изгубиха

в безкрая…

а как крепяха ме

до вчера, не зная…

Как вярвах в тях,

че случиха се

и останаха…

намериха и мястото си в мен…

Усмихваха ми се,

изпращаха енергия

от слънчице, събрана в хубав ден…

Милите ми теменужки

с цвят от нежност,

в самота…

Градина бяха,

от спомени събрани,

отглеждана от повечко лета…

Но буря страшна ги отнесе -

преминала в нощта…

Сега разбирам…

Лъжа били са…

Не спомени - илюзии -

повяхнали теменужки са…

Май други ще си посадя…

 

29.02.2008


                                                                  Еми

© Ем Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??