5.03.2009 г., 6:44 ч.

Споразумях се... 

  Поезия » Любовна
622 0 3

Кротува денят във новото утро.

птици крият във въздуха устремен полет.

Вятър с облаци зида крепост на слънцето!

но един лъч пробива, поставя Ново Начало!


И от прозореца прахта избърсах,

света погледнах в друго огледало,

без пелена от болка и горчиви сълзи!

Живота искам да започна отначало!


И преговарях с Бога, с всичките светии,

да не си иконата единствена и свята,

в която молитвите си вплитах,

забравила за красотата на Земята!


Споразумях се на иконописеца с ръката,

да те изтрие! Отново да не те рисува.

Иконата е блага, праведна и свята,

ако с молитвите към нея ни лекува!

 

20.01.2009 г.

© Вероника Валери Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??