30.10.2018 г., 8:45 ч.

Спри се, славею... 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Друга
449 3 4

Пренесе ме далече твойта песен –

славеева, отново към мига,

на радостта сред сочно – дива есен,

преобразила в страст една тъга.

 

И щом ме връщаш насред тая лудост,

то сладък спомен нека е това –

невинно как сляха се капки мускус

с дъха на прецъфтелите цветя!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??