30.11.2017 г., 18:38 ч.

Среднощен Диалог 

  Поезия
572 0 2

Към тебе се обръщам друже,

приятелю - ти Господ мой отнине и вовеки!

Защото ето - ти ме питаш:"Как тъй можеш,

когато сам човек си, да не вярваш във Човека?"

 

Запита ме така в таз тиха вечер,

от хоризонта падна нечия звезда -

звезда на нечия душа обречена!

Погледнах  я  и ти отвърнах: "Да!

 

Не мога аз да вярвам във човека,

защото има нрав на вълк -

преди да създаде гърне от глина печено,

отдавна той в ръката има лък!

 

Преди да почне да рисува,

той пие прясна кръв от нечий труп!

Преди да почне думи да римува,

отдавна е направил въжен клуп!

 

Преди да стане композитор

той граби пътника в нощта!

Преди да е известен ритор -

живот отнема с остър нож в ръка!!!"

© Момчил Манов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесва ми!
  • Прав си. Такава е природата човешка. Като се замисля, за това е оцелял. Сега приема я като грешка. Време е е да я поправи и да се почувства цял.
Предложения
: ??:??