27.04.2014 г., 9:28 ч.  

Среднощен скитник 

  Поезия » Философска
366 0 4

Среднощен скитник



Аз пак не мога да заспя!
За сетен път в нощта се лутам!
Житейски сцени, мисли, суета..
и пак стена безсънно бутам!

Нима разковничето съм забравил
на някаква дилема ил следа?
Дали пък нещо съм направил,
което тегли моята душа?

О, тази нощ е лумнала и блудна!
Нима ме гони жаждата за мъст?
Кажи, къде си?.. Да те зърна!
И да поема с радост своя кръст!

Затуй, понечил да се скиташ
из цялата вселенска тъмнина -
се обърни назад, за да попиташ:
Къде лежи ранена съвестта?

 

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??