25.10.2011 г., 11:01 ч.

Среднощна картина 

  Поезия » Любовна
1359 0 5

Силуетa твой в нощта рисувам -

устни страстни, очи красиви...

Спомен изниква как ги целувам,

нежен спомен в дните сиви.

 

Продължавам в мрака да рисувам -

лице лъчезарно, коси прекрасни...

Отново тази вечер тях бленувам

със сърце на тях подвластно.

 

Още в мрака лика ти аз рисувам,

пръсти нежни, черти изящни...

И тази вечер по тях тъгувам

със болка, в мен пълзяща.

 

И ето в мрака разкошна картина

със ръцете свои сътворих,

но на това способни са мнозина,

защото толкова красива си!

© Станчо Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??