Среднощни гости
Кой във тая късна вечер
чука на перваза?
"Ей, како си са разчукал,
найш аку изляза!"
Бързу чехлити нахлузих,
нос упрях у джама.
Кьорих са у мърчината -
вънка никой няма.
Грабнах гьостерица бържи
пътьом към вратата.
Са прикръстих два-три пъти -
мой да й Сатаната.
С ряз вратата щом утворих -
да не ми избяга,
целия са укокорих,
ей ти ИЗНЕНАДА!
Музата стои насреща -
цяла пребледняла.
Докът кажа две-три думи -
беше отлетяла!!!!
Амин!
© Костадин Всички права запазени
Избрала те е!