25.04.2018 г., 14:26 ч.

Среща 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
511 3 0

Накъде в галактиката две звезди,
от сътворението разделени,
пътуват по безкрайния си път,
за неизмерно дълго време.

 

Разделят ги безброй години
пътуване в безкрайната вселена.
Не се познават и не са се срещали,
ала съдбата им е сякаш предрешена.

 

Горят във пламъка самотен,
забранени са всякаш в тъмнината,
очакват те деня бленуван,
избавящ ги от рутината.

 

С годините минава вечността,
но не забравят те мечтата.
В стремежа им да се достигнат,
изглежда бавничко успяват.

 

И ето на това пътуване 
вече вижда му се края.
Почти пристигнаха, почти успяха,
за тях готов е вече рая.

 

Сблъсъкът е неизбежен.
Вече могат да усетят.
Мигом пъкала безбрежен,
успяват сякаш да забарвят.

 

Но трепват тъй, от колебание,
изгубват правилния път
и многовековното старание
пропада във последния момент.

 

На милиметри те се разминават.
Да се докоснат не успяват.
Започва бавното отдалечаване.
Потъват сякаш в съжаление.

 

Отново няма да се срещнат.
Остава маката надежда,
че след вечността, накрая,
щастието в спомена остава.

© Георги Николаев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??