16.10.2020 г., 16:31 ч.

Среща... 

  Поезия » Друга
151 0 0

 

Среща...

 

Каква бе тая Гравитация, която

ни грабна в оня звезден кръстопът

и с мощ на гравитационен вятър –

завихри и желания и плът!...

 

Каква бе тая мълния, която

в душите очерта с невидим знак,

предчувствие – в инстинктите познато –

разтърсващо в реалността... Но как?...

 

Ще припознаем всички лунни нощи

и нови фантастични светове́,

а неосъзнатото в душите о́ще –

с чаровната си власт ще ни зове́...

 

... Ще бродим нощем като лунатици:

безсънни, малко луди във нощта,

а аз ще пожелая да си Жрицата

на моят храм спасен от пепелта!...

 

15.10.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??