17.03.2020 г., 20:20 ч.

Среща... (фентъзи) 

  Поезия » Любовна
559 0 1

 

 Среща...

(фентъзи)

 

Утре вечер, в шест без пет

във Страната на мечтите.

Аз ще съм с червен букет –

ти ела със плам в очите.

 

Страст на древно божество

в сетивата си понесъл,

пак във нежно тържество –

ще си моята Принцеса...

 

Искам падащи звезди

да се заплетат в косите ти,

искам двама, аз и ти –

да се гледаме в очите.

 

Да ми обещаеш танц:

валс, танго́ и пасо добле...

Даже за последен шанс

да е, но пак да бъдеш моя!...

 

Искам там, до твоя трон,

царствено във дар положени:

всеки мой отчайващ стон

от възможности отложени...

 

Ти  от тях си избери

само най – прекрасните,

и́ли просто ги вземи:

с всички разпиляни страсти!...

 

... Но за мене остави,

Скъпа моя ненагледна:

нощем, в сънните мечти,

да те имам за последно!...

 

17.03.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??