25.08.2021 г., 23:49 ч.

Среща при Пълнолуние... 

  Поезия » Любовна
194 2 2

Среща при Пълнолуние...

                                     на Е...

 

Очаквам те при Пълнолуние,

че е със странности богат

и с много вихрени безумия

познатият ми днешен свят,

 

но донеси ми ако можеш

енигмите, с които днес

необяснимо ме тревожиш

и даже с толкова  финес!...

 

Ела!... Дори да е скандална,

но срещата ни е с обе́т

и в тази нощ, не  вакханална-

аз просто искам да съм с теб!...

 

Ще гледаме с тъга звездите

понеже знаем вече, че –

към тях изтрити са следите,

а бързо Времето тече́...

 

Привързани сме към Земята

и във отвъдното сами...

Мечтаем все за необята

на океанските вълни...

 

Животът се оказа сложен,

убийствено неповторим

и пак за много невъзможни

неща – ела да помълчим!...

 

Ти знаеш ли, че на Луната,

разправят нямало Живот

и даже нощем светлината ѝ

била от слънчев произхо́д...

 

... Избягала тя от Земята

преди светлинни векове́:

и прокълната, оттогава –

не е създала светове́...

 

Но Светлината елегична

(не може да се отрече!)

със силата си магнетична

необяснимо ни влече́...

 

... И за това при Пълнолуние

на гравитацията в плен:

аз мога и да те целуна,

а ти –и да се влюбиш в мен!...

 

25.08.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??