26.12.2010 г., 21:41 ч.

Среща със съдбата 

  Поезия » Хумористична
607 0 8

                                          Среща със съдбата

 

                                Пресрещна ме жена, като че ли позната.

                                На мен прилича, но с поглед изморен.

                                Някак по свойски тя кимна ми с главата.

                                Но аз не знаех коя ли е сега пред мен.

                               - Хубав ден ще имаш - намигна ми лукаво.

                               - Ти как разбра? - попитах с гласа си променен.

                               - Нали съм ти съдбата, а днес съм и начало.

                                 Сега видя ме, но край теб съм всяка нощ и ден.

                                - Не вярвах, че те има - казах го направо.

                                 - Ти избягваш ме, но ето, пред теб застанах аз.

                                - Защо не ме оставиш? Натрапваш своето право.

                                 - А ти поне веднъж пък не послуша моя глас.

                                 - Обичам свободата. Ти си коловоза.

                                 - Не ме познаваш. Аз съм по-щурата от нас.

                                  - Смел боец те зная. Не си ти от обоза.

                                    Къде си на заплата, ще те попитам аз.

                                  - Съкратиха щата и вече съм в разхода,

                                   но фирмената тайна укрита е от вас.

                                   Тя кривна по-наляво и се скри във входа.

                                    Към магазина тръгнах. Отивах аз за праз.

                                     … Вървя с торбите тежки. Из улиците градски

                                    скритом ме преследва онази пак жена…

                                     Лепка ли нахална, светица ли сакрална,

                                      аз няма да избягам  от моята Съдба.

 

                                                                   Wali /Виолета Томова/

 

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??