8.03.2017 г., 16:02 ч.

Среща в дъжда 

  Поезия » Любовна
423 1 4

Среща в дъжда

 

Валеше дъжд и сивата мъгла

със мокри длани галеше земята.

Стоеше в мрака тъжна и сама,

красиво цвете в плен на хладината!

 

Поканих те в отсрещно кафене,

дали очакваше това не зная!

Усмихна се, а след това прие.

Коя си ти аз исках да узная.

 

Изпихме по кафе. Навън дъждът

не спираше – валеше ли, валеше!

Трепереше. Тресеше те студат.

Дори и мокра ти прекрасна беше!

 

Поех да стопля твоите ръце

премръзнали, студени от мъглата.

Да затупти горещото сърце

и с ритъм луд да съживи душата!

 

В очите ти проблеснаха искри,

надежда нова в тях се бе родила!

Търкулнаха се палави сълзи

които беше до сега таила!

 

И в този миг разбрах – това си ти,

така желана, търсена, сънувана

в мойте нощи и във моите дни!

До болка във мечтите ми бленувана!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??