25.11.2007 г., 19:40 ч.

Среща във вечността 

  Поезия
728 0 21
 

 

        

Притискам напукани устни.

Гнева си зад зъби сдържах.

Болеше, че отново те пускам,

самичка да бъдеш сред Тях.

 

И преглътнах навътре сълзите.

Не, не обляха студени очи.

Последно сбогом... и дълго прегръщане.

Светът е отворен - обичай, върви!

 

Разлей се сред чуждите хора,

потърси свойта нова искра.

И да исках... повярвай, не мога.

Не, не бих... Как да те спра?

 

Ти си пълна с толкова сила,

копнежите в тебе тъй бурно кипят.

Не, не ме чакай - просто отивай!

Ще бъдеш щастлива (навярно) сред Тях.

 

И не приемай го като вечна раздяла,

аз ще остана - твоя звезда.

Ще очаквам те, житейския път извървяла,

пак да те имам - във вечността.

 

 

 

 

 

© Деян Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??