Срещнах те
Срещнах те накрай света,
влюбих се в очите ти,
видях във теб безкрайна топлота
и загубих се в косите ти.
Звездите ни, луната,
обгръщат телата ни със светлина,
постелята ни е земята,
а стаята - притихнала гора.
Ангелче красиво,
пожелай ме,
нарисувай ме с целувки,
любовта ми ти открило
във вълните на морето
от моите прегръдки.
Летя сред пламъците от любовни думи,
тъгата в мен погуби ти,
чувствам се по-щастлив и от съня ми,
когато първата любов с целувка ме дари.
Разбираш ли каквото казвам -
ти спаси ме от смъртта,
ти проправи моя път през мрака,
когато отчаяно се давех със една лъжа.
Ти си така истинска,
всичко в теб така пламти,
ти си повече от искрена,
когато те откривам във ръцете си.
Срещнах те след толкова време,
а ти не си била накрай света,
ти беше в сърцето ми,
във мене,
ето тук красиво ангелче долетя.
И моля те не се страхувай
не плачи,
когато мракът изчезне със нощта.
Ще прегърна,
ще целуна твоите сълзи
и изгревът ще разкъса тишината,
крещяща във нашите сърца.
© Христо Всички права запазени