23.08.2020 г., 23:45 ч.

Стадото овце 

  Поезия » Гражданска
626 0 0

Спи народът сред заблуди,

мамят го алчни политици.

Няма шанс да се събуди,

угаснаха последните искрици.

 

Вместо кучета да го пазят -

овчарят вълци назначи.

Вместо всички да излязат -

народът блее и мълчи.

 

Корупция и бедност го терзаят,

но той продължава да търпи.

Вместо да се бори за раят -

позорно продължава да спи.

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??