23.05.2012 г., 16:42 ч.

Стара кутия 

  Поезия » Друга
551 0 1

Отварям старата и извехтяла кутия,

а от там ме посрещат миналите дни,

спомените отново парят като стихия

вече раздраните и стари мечти.

 

Раздраният албум и снимките пожълтели

сякаш махат отдалеч за сетен път,

а ароматът на люляк отпреди години

отново разпилява спомен стар и чужд.

 

И първото цвете, изсъхнало и почерняло,

подава глава с последен стон,

а старата и извехтяла кутия

за сетен път прибира спомен отлетял.

© Атанаска Чочкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??