23 мая 2012 г., 16:42

Стара кутия 

  Поэзия » Другая
519 0 1

Отварям старата и извехтяла кутия,

а от там ме посрещат миналите дни,

спомените отново парят като стихия

вече раздраните и стари мечти.

 

Раздраният албум и снимките пожълтели

сякаш махат отдалеч за сетен път,

а ароматът на люляк отпреди години

отново разпилява спомен стар и чужд.

 

И първото цвете, изсъхнало и почерняло,

подава глава с последен стон,

а старата и извехтяла кутия

за сетен път прибира спомен отлетял.

© Атанаска Чочкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??