По идея на Хари за ЧРД
с пожелания за здраве, късмет и плодотворна муза!!
Старата мома 6.11.2017
Беше хубавица. Беше и мечта
за ергени всички, до един в града!
Стройна. С бяла кожа. Зъби - белота.
С гарваново черна, къдрава коса!!
Самочувствие - за сто жени издаваше.
Сутрин след закуска ставаше...
Лице на слънце не показваше
и работа домашна не познаваше!!
Всички чакаха божествения,
подходящия, мечтан късмет -
с най-личния ерген естествено
да се свържат тя и той с обет!..
Чакаше и тя да дойде кандидат...
И... ето че веднъж се появи!
Иска малко - само да му я дадат
и условия предлага най-добри!
"Я,да видя!" - неохотно тя поглежда -
"Та той хич дори не е атлет...."
Има къща и с пари е, но с надежда
чака нещо "по-така"-младеж напет!
После друг поиска ѝ ръката -
ще направи ѝ живота райски, сериозен!
Не поглежда го дори момата -
никак не бил "по-така", а грозен...
Щом яви се хубавецът - бил пък беден,
сигурно ще иска и деца и то много...
Истинският, ако е на света последен -
ще го чака до момента сгòден!!*
Всичко свястно - до един се изреди,
а тя чакаше все "по-така"-ерген!
Красотата взе да вехне и почти
погледът ѝ стана зъл, студен...
Появи се момък, никому незнаен
и не беше ни атлет и ни напет!
Беше тук по повод - най-случаен,
но прищЯ му се да стане местен зет!
Тя и него не хареса. Чака друг...
Та, приятели, да ѝ помогнем!
Нека си намери между вас съпруг!!
Храбър, търпелив и да превъзмогне
на първо време всичките капризи!
А после! О, а после ще я "превъзпита"!
Ще му готви, чисти, пере ризи
и за още работа ще пита!....
Тъй лекуват се принцеси, дето
търсят принц, атлет, богат, красив!...
А накрая - само мъж да е!! И общо взето
примиряват се и с някой... парцалив!!!
сгòден - удобен
© Ирина Филипова Всички права запазени