31.03.2010 г., 20:24 ч.

Старата ни къща 

  Поезия » Друга
656 0 4

 

 

Обичам старата ни къща.
Какво ли ме тегли назад?
Винаги нещо ме връща
към свят познат-непознат.

Към скрина с вехтите дрехи,

скътани от момински ръце.

В тях като слънчице свети

спомен на малко дете.

 

И  снимка една избеляла...

И стар кремъклия пищов.

Това  ми остана от дядо.

И  поглед - малко суров...

 

Обичам старата ни къща.
Какво ли ме тегли назад?

Винаги в нея се връщам,

когато почувствам се слаб...

© Иван Мишев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??