19.07.2007 г., 13:34 ч.

Старата слива 

  Поезия
960 0 5

Старата слива

"Режи я! Режи!
Повече плод да даде!
Махай клоните сухи,
че изсъхват и другите с тях."
*
Заплетена, от възли изтъкана,
крепи се още
и надига взор.
Туй жажда за живот е. Неразбрана,
проплаква нощем
скЪтана до стария стобор.

На колко брадви устоя? Не мигна!
Триони пяха песента си зла.
Мълчиш, от бури неподмината -
здравей! Здравей, Живот! Ела!
*
Режа ли, режа...
Колкото-толкова!... Дава.
Само сухите махам -
да не съхне живото с тях.

18 Юли 2003, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??