Пенсионерска импресия
"Старци берат хмел" - филм - комедия, чешка
"Старци берат душа" - кавър, български
Режисьор, сценарист, продуцент - НЗОК.
"Старци берат хмел"
и бял имел
мащерка, лайка
и псуват на майка!
Министри, депутати
е г а т и...
държавата,
за тях зърното
за нас плявата!
За тях заплати с 3 - 4 нули,
за нас увеличение през юли
и то със цели 6 процента
равно на 3 долара и два цента,
няма и за две кила домати
мама им и депутати,
камоли за гъши пастети -
къде ти!?!
Забравихме вкуса на салама,
тяхната мама,
коледната им добавка -
и тя жива подигравка.
А през миналата 2013 година
нещо май котка път ни мина
'щото икономиката нямала ръст;
вместо надбавка - среден пръст!?!
Ама балъци сме, мама му стара:
абе, аланкоолу, кой ни накара
да ги избираме за дупутати,
ама имала глава да пати -
казваше тати -
и теглеше една благословия
и на комшийката, и на свети Илия,
после шумно се изсекнеше
и му олекнеше!
Ей, това българите сме корава нация:
туй комунизъм, туй демокрация -
нищо не може да ни затрие,
абе, все сме си ние!
Пък туй -пенсионера -
да знаеш, не е от вчера:
измръзнал, гладен, уморен,
само с две евро на ден
в таз скапана държава -
виж - оцелява!?!
Ей, управници - вашата мама! -
не се правете, че ни няма,
защото и с нашия глас
сега сте на власт.
Така че, покрай далаверите,
вижте да намерите
и за пенсионера алтернатива,
не бива
така мизерно да си отива.
Нека с достойнство земните дни да преключи,
а не да пукне кат' куче.
© Ганчо Пенев Всички права запазени