2.12.2007 г., 13:20 ч.

Старец 

  Поезия » Гражданска
487 0 5
       Старец

    Циганин  стар  замислен  стоеше,
    бастунче  в ръка си държеше...
    Чистичка  риза, чисто  сако,
     замислен за добро и за  зло...

    Цигара  си   запали  умислен,
    животът дарил го бе  с тежка съдба.
    Приседнал на  пейката  стара,
    намести  каскета    с ръка...

    Загуби с болка жена любима,
    отдавна, отдавна, преди 30 лета...
    Потърка  напукани  длани
    и  стана и тръгна  с тъга...

    Помоли  горещо съдбата
    да  пази  синовете в чужбина...
    Потропва  бастуна в  снега
    и  старецът   тихо   отмина...

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??