22.10.2005 г., 23:31 ч.

Стари писма 

  Поезия
1081 0 0

Прелиствам ви с мъничко тъга –

свидетели на буйна младост...

Безмълвни и неми са словата сега,

изпълвали ме с неземна сладост.

 

Прахът на времето – уви, промени

листовете -  с цвят на тиха златна есен,

но в тях искри недосегаема и жива

все още красотата на любовна песен.

 

Препрочитам ви носталгично днес,

с чувства изгорели, отдавна отшумели...

Няма я тръпката на чаканата вест,

няма ги момичетата – нанякъде поели...

 

Къде сте вие, които писахте ми жарко,

какви сте днес, дали си мислите за мен?

Избледняват образи полека, бавно...

Дори ви няма в неспокойната ми нощ и ден.

 

         Стари мои писма, обичам ви. Останете!

         Напомняйте ми кротко какъв съм бил...

Дали някоя от вас днес си спомня и пази

писмата, които с нежност бях пропил?

 

18.10.2005 г.

© Валентин Кабакчиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??