19.10.2016 г., 20:08 ч.

Старици си говорят за любов 

  Поезия
672 3 6

Старици си говорят за любов
=========================
Старици две говорят за любов
и ромолът на сухите им устни,
окръглен като захарно кълбо,
витае между паметници пусти.

 

Наоколо е чиста тишина,
по-мека и от котешките лапи.
Животът е почернен от слана
и есенно по дланите им капе.

 

А те го галят с пламнали очи,
спасили малко слънчице от свещи
и бъбрят за любов, да не личи,
че болката им още е гореща.

 

Мъжете им понякога летят,
понякога са песен на авлига,
един за друг отскоро са си брат.
Жените им понякога ги стигат.

 

Понякога мълчат като една,
но днес говорят обично и цветно
и срутват поднебесната стена,
защото любовта живее светло.

 

И мисля, че божественият дух
в най-нежните слова е закодиран.
На две старици разговор дочух
и знам, че любовта ни не умира.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??