16.07.2007 г., 14:07 ч.

Старият часовник ( Гурбет) 

  Поезия
727 0 8

Старият часовник

Настана суматоха в самолета -
часовниците спряха отведнъж?!
Макар с батерии, с реактори,
с магнитните полета -
часовниците спряха! Наведнъж.

Само той - с пропукано стъкло;
Отказващ да приеме времето си отлетяло;
Изправил се пред атома бунтовник -
тиктакаше!...
На дядо Симо, старият часовник.

22 Март 2003, полет AF 169, Сайгон - Париж

NB
Часовникът е работеща 40 годишна съветска"Ракета" (недеждная как весь гражданский флот), 19 камней,протовоударныe, с поопадала позлата и спукано през средата стъкло. Нося го на отговорни срещи...

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??