11.07.2019 г., 9:01 ч.

Старият крал... 

  Поезия » Друга
255 1 2

 Старият крал...

 

В една красива приказна страна

ти бе принцеса млада и капризна,

а крал, поостарял за твоята ръка,

там кралството си беше ти харизал...

 

... О аз бях този крал, поднесал

по кралски щедро, както му се пада,

короната и златният си жезъл,

с главата си на табла за награда!...

 

1994.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • В любовта няма падения и поражения Красиво!
  • И кралете имат слабости...
Предложения
: ??:??