Старият квартал
Старият квартал "Вароша".
Мрачен и прохладен ден.
Старец някакъв набожен
кръсти се пред некролога на дете.
Старият квартал "Вароша".
Гълъб със едно крило.
Черен лист в ръцете на художник.
Босо циганче във скъсано палто.
Старият квартал "Вароша".
Мрачен и прохладен ден.
Старият квартал "Вароша" -
той ли мина днес през мен...
© Надежда Маринова Всички права запазени