22.01.2014 г., 21:52 ч.

Старото селце 

  Поезия » Пейзажна
449 0 1

Преди камбанения звън

в ранните сутрешни зори,

селцето потънало е в сън,

не дочува и петлите дори.

 

Там росата още не е чужда

и чист е планинският дъх,

светлината всички събужда

с един поглед и топъл лъх.

 

Вечер последно заспива

в късните нощни часове,

а нощта е така търпелива,

чакайки първите гласове.

 

Носталгията спомени изравя

и миналото отново зове,

традицията не се забравя –

тя се препредава с векове.

 

Там, в планината далечна

си живее старото селце,

младостта негова е вечна

и храбро е селското сърце.

© Никица Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Един нов, обнадеждаващ поглед за "храброто селско сърце" и незабравените традиции в старото селце, което е жива твърдина, приютила цялата красота на природата и любовта на хората!
    Чудесен стих, Никица, БРАВО!!!
    Благодаря ти за оптимизма!!!
    Младостта си е младост
Предложения
: ??:??